woensdag 24 september 2014

Sportronde + landschappen tekenen met houtskool

Vandaag zijn we gestart met de sportronde. Elif vertelde dat ze niet echt aan sport doet, maar dat ze thuis vaak badminton speelt met haar papa. Badminton vindt ze super leuk en je hebt alleen maar een racket en een shuttle nodig. Je kan badminton beter in een zaal spelen, omdat je dan geen rekening moet houden met het weer. Toffe sport, Elif;)

Bij de volgende sport heb je niet echt je lichaam nodig, maar wel je hersenen! Je wordt er ook slim van...
Rara, welke sport is het??
De sportronde van Mona was vrij origineel. Na haar korte uitleg over denksporten (schaken, Sudoku, woordzoeker, stratego, enz.) had ze zelfs een spelletje  voorbereid. De kids kregen de opdracht om rebussen op te lossen. Als ze het juist hadden , kregen ze ook een cadeautje van Mona!
Het was heel leuk Mona!













Na de sportronde was het tijd voor wiskunde. Het lesje 'natuurlijke getallen vermenigvuldigen' stond  op het programma. We hebben de regeltjes nog eens uitgelegd en wat oefeningen gemaakt in ons werkboek.

Daarna gingen we met de kids naar De Maten. Na wat experimenteren met houtskool, mochten de kunstenaars aan de slag om een schets te maken van het mooie landschap dat ze zagen.
De schetsen hebben we binnenkort nodig voor een lesje 'soorten landschappen';)

Kijk maar eens naar de prachtige resultaten!!!






























4 opmerkingen: