zondag 14 september 2014

Leuke rekenlessen + actuaronde

Vrijdag heeft het vijfde geleerd om herleidingen uit te voeren met inhoudsmaten. Rabia had een fles water, appelsap, insectenspray en Nivea crème bij. Na het schatten van de inhoud van de producten, keken we welke inhoud er op de verpakking stond. Floor schatte zelfs de inhoud van de Nivea crème helemaal juist. Daarna moesten we de inhoudsmaten in cl en l omzetten. Als laatste hebben we nog de verschillende inhouden in een staafdiagram verwerkt! Leuke en leerrijke rekenles van metend rekenen!!

De zesdejaars hadden ook een toffe meetkundeles in hun contractwerk. Zij mochten vouwen, meten, knippen en tekenen van knipfiguren. 








Namiddag was het tijd voor de actuaronde. Merve had een interessant artikel bij uit de nieuwste tijden. Een scheepswrak werd na 170 jaar teruggevonden  door Canadese onderzoekers. Het gaat om een schip dat meevoer met de Franklin expeditie. Sir John Franklin was op ontdekkingsreis om na te gaan of er een scheepsroute was tussen de Atlantische en de Stille Oceaan. 
Na de herfstvakantie gaan we ons meer verdiepen in de historische tijden! Goed gedaan, Merve!

Annabelle vertelde ons over de gloednieuwe  iPhone 6. Het toestel heeft een groter 4,7 inch-scherm  en meer pixels dan zijn voorganger;) Natuurlijk ook véél duurder:) Voor wie het zich kan permitteren, ik verjaar aanstaande vrijdag:))))


1 opmerking: