woensdag 17 september 2014

Cultuurronde: het Gravensteen + het Speelgoedmuseum

Vandaag zijn de meeste leerlingen in hun beste sportkledij naar school gekomen. Dit naar aanleiding van de Week van de Sport!
Balletdanseressen, knappe voetballers, ruiters, zwemmers en nog veel meer sportliefhebbers waren van de partij. We hebben met z'n allen een grote kring gemaakt en iedereen mocht zeggen aan welke sport hij of zij doet.
Als het kriebelt, moet je sporten!!!
Lotte, Amber en Lara gaan elke week paardrijden.
Mirthe en Merve zijn uitstekende zwemsters.

Jelte speelt volleybal.

Onze hippe danseressen;)

Quinten is een stoere danser!

Steppen, lopen, fietsen,... Wat 'n sportieve jongen!
Daarna was het tijd voor de cultuurronde. Mirthe was enkele weken geleden in Gent en daar had ze het Gravensteen bezocht. Dat is de enige overgebleven middeleeuwse burcht in Vlaanderen. Het is vernield geweest door oorlog, gevechten en brand maar telkens werd het steviger en groter teruggebouwd. Tevens gaf  Mirthe ons heel wat uitleg over de geschiedenis en de functies van het Gravensteen. De hele klas was onder de indruk van Mirthe haar presentatie! Goed gedaan meid!

Iben had ook een interessant onderwerp gekozen nl. het Speelgoedmuseum in Mechelen.
Iben vertelde ons dat het Speelgoedmuseum de evolutie van het speelgoed wil weergeven. Het museum doet ook onderzoek naar de verandering in het spelgedrag van kinderen vroeger tot nu. In het speelgoedmuseum zijn er 7 collecties die je aan de hand van een toffe zoektocht kan verkennen. Enkele voorbeelden : spiegel van fauna en flora (miniatuurboerderijen, knuffeldieren,... die de band tussen dieren en mensen weerspiegelen) , spiegel van mobiliteit (speelgoedtreinen, schepen,..weerspiegelen de ontwikkelingen op gebied van mobiliteit en vervoer.), enz.
Super gedaan, Iben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten