woensdag 10 september 2014

Hoofdletters + verrassingsronde

Vorige week vertelden de leerlingen tijdens de praatronde over hun vakantieverhaaltjes. Heel wat kinderen gingen in juli of augustus op vakantie naar de zee in Oostende, naar Turkije of Italië, naar het zuiden van Spanje,enz.  Welke woorden worden nu met een hoofdletter geschreven en welke zonder? Fran en Lara hebben een leuke poster gemaakt van namen met of zonder een hoofdletter. Knap gedaan meisjes!

Vandaag was het verrassingsronde. Fran en Jolie beten de spits af. De dobbelsteen besliste voor de meisjes de kiesronde. Dat betekent dat je zelf mag kiezen tussen de cultuur-, natuur-, sport-,techniek- en beroepenronde.
Jolie koos voor de natuurronde en had haar dwergkonijn Lilly bij.
 Ze vertelde dat je een dwergkonijn herkent aan de korte oren en kleine achterpoten. In de winter heeft Lilly een grijze vacht, maar in de zomer krijgt ze een bruine vacht en is haar buik wit. Een volwassen moer of voedster wordt gemiddeld 23,5cm groot en weegt 500g. Een volwassen rammelaar wordt gemiddeld 29,5cm groot en weegt 378g.

Een dwergkonijn is afkomstig uit Noord-Amerika en eet dwergkonijnenvoer, stro, paprika,witloof en een beetje sla. Goed uitgelegd, Jolie!

Fran vond de cultuurronde wel interessant! Ze had een PowerPoint - presentatie gemaakt over de Titanic. Het schip werd gebouwd in Belfast. In april 1912 kwam het schip in aanvaring met een ijsberg en binnen drie uur was het schip gezonken. 1522 mensen kwamen om het leven:(

Als afsluiter had Fran zelfs een heerlijke 'brownie - boot' voorzien! Nice work, Fran!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten