vrijdag 5 september 2014

Meetstands+ verjaardag Floor + leuke knutselles

De eerste week van het schooljaar is echt omgevlogen. Wat vliegt de tijd in de derde graad... en zeker vandaag.  Tijdens de rekenles mochten de kids verschillende meetopdrachen uitvoeren: elkaars lichaamslengte meten, de klasmuren meten om na te gaan of de tekeningen van alle leerlingen op één rij naast elkaar opgehangen kunnen worden, de lengte en de breedte van onze speelplaats meten, de omtrek van een fietswiel, de berekening van onze schoenmaten, enz. Ook hebben we geleerd om herleidingen uit te voeren met lengtematen. Dat vonden de leerlingen van het vijfde leerjaar toch niet zo gemakkelijk. Volgende week gaan we opnieuw oefeningen met herleidingen maken.









Na de speeltijd hebben de kids van het zesde leerjaar de vervoegingen geleerd van een paar werkwoorden op -er zoals aimer  préférer, s'appeler,... Dat ging eigenlijk vrij goed. Dinsdag kregen de vijfdejaars hun eerste les Frans bij Martine. Wat keken ze ernaar uit!!! Martine schreef het volgende:

Onze eerste les Frans.
We hebben het filmpje op de DVD goed begrepen.
De kinderen hebben de woordjes al gebruikt bij het spelen.
Ze speelden ook een spel.
Een groepje tekent een woord op het bord en de andere groep zegt in Frans wat ze getekend hebben.
Fijn gedaan! Jullie zijn een leuk groepje :) 


Tijdens de middag was het tijd voor de verjaardag van Floor. Zij is 10 jaar geworden en dat hebben we gevierd met heerlijke, gezonde broodjes! Nogmaals proficiat, Floor!











Na de middag stond er op de planning: muzische vorming beeld --> fotokaders maken.
Omdat onze klasdeur er zo kaal uiziet, leek het ons een goed idee om hem wat op te smukken. Alle leerlingen staken hun handen uit de mouwen om er iets moois van te maken. Na heel wat knip-, plak-, druk- en verfwerk, waren de resultaten mooi om te zien;) Niet iedereen was klaar, volgende week gaan we er nog verder aan werken en onze deur versieren met onze leuke foto's!





















Maandag gaan we zwemmen in Sportcentrum;) Vergeet je zwemzak niet mee te brengen.



1 opmerking: