vrijdag 1 februari 2013

In de huid van een slechtziende...

Gisteren hebben we een bezoekje gekregen van Raf, een slechtziende. Hij had ook zijn blindengeleidehond Gwen, een blonde labrador, bij. Dat is een hond die opgeleid wordt om mensen met een visuele handicap (slechtzienden of blinden) te begeleiden. Eerst mochten we van Raf een speciale bril dragen om te weten wat Raf precies ziet en dat is maar een heel klein deeltje van
wat wij zien:(










Dan lieten we ons vertellen dat hij dankzij zo'n blindengeleidehond heel veel dingen onafhankelijk van een andere persoon kan doen bijvoorbeeld de trap op- en afgaan, alleen de bus nemen, naar de stad gaan, zitten op een lege stoel,enz. Raf voelt zich wel veilig omdat Gwen super goed getraind werd om hem door het drukke verkeer te leiden, hindernissen te ontwijken, niveauverschillen aan te geven,... . Je mag een blindengeleidehond zeker niet aanraken als hij een beugel aanheeft, maar op het einde van de voorlichting mochten we Gwen eens goed aaien!
Bedankt voor de hele uitleg, Raf! Wij vinden jou een coole gast! Respect!!
Nu zijn we weer wat wijzer geworden wat een visuele handicap betreft.














De activiteit met Raf en zijn blindengeleidehond Gwen was een goede inleiding voor de week tegen het pesten. Vandaag zijn we begonnen met het project 'Kies kleur tegen pesten!'. We hebben het anti - pestlied gezongen en volgende week gaan we heel wat activiteiten doen rond pesten.

To be continued...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten