dinsdag 19 februari 2013

Een leuk dagje in de Middenschool

Vandaag zijn we weer naar de Middenschool van Genk geweest. Terwijl de leerlingen van het vijfde leerjaar hun toets van sprong 6 maakten, hebben de leerlingen van het zesde een nieuwe les gekregen, namelijk natuurlijke getallen delen door kommagetallen. In eerste instantie leek het enorm moeilijk, maar de kids hadden de leerstof al snel onder de knie na het instructiemoment.
Na de speeltijd was het tijd voor een culinaire les: pizza's bakken!!!! De ingrediënten kenden we al, dan  legde Sofie (mama van Janneke & Joppe) ons stap voor stap uit wat we moesten doen. Maar eerst een belangrijke hygiënische regel vooraleer je begint: steeds je handen wassen!

Dan is elk groepje begonnen met het snijden van paprika, ananas, champignon en mozzarella. Daarna hebben we het deeg mogen uitrollen, saus er op en andere gewenste ingrediënten voor de heerlijke pizza's. Ieder groepje heeft ongeveer 6 pizza's gemaakt, ook voor de ouders van de leerlingen van het zesde leerjaar, want straks is het om 19u. infoavond over de onderwijsstructuur van het secundair onderwijs. Dat wordt weer smullen :)

Na de middag hadden we turnen.Op het programma stond: netbal;) Iedereen keek er al naar uit! De spelregels hebben we even herhaald en gingen we meteen aan de slag!
























Het was een toffe dag met leuke activiteiten in de Middenschool!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten