dinsdag 5 februari 2013

opp.formules parallellogram en driehoek+ mondelinge toets Frans+film pesten


Vandaag hebben we met het vijfde leerjaar de oppervlakteformules ontdekt van een parallellogram en een driehoek. Wat we al geleerd hadden, was de formule van de oppervlakte van een rechthoek nl. basis x hoogte en na omstructurering van een parallellogram hebben we ervaren dat we de oppervlakte precies op dezelfde manier kunnen berekenen, want dan krijg je een rechthoek, dus ook bxh!

 

Hoe we de oppervlakte van een driehoek kunnen vinden, zijn we te weten gekomen door een rechthoek te verdelen in twee driehoeken, dus de oppervlakteformule van een driehoek is (bxh):2!





Het was een super leuke les met veel knippen, plakken, meten, omstructureren en maar berekenen;)

Het zesde leerjaar heeft een mondelinge toets gekregen van de woordenschat van Contact 7 en de werkwoorden ‘faire’ en ‘ouvrir’. Goed geleerd, kids!



 

Na de speeltijd  hebben we naar de hartverscheurende film ‘BLUE BIRD’ gekeken. De film gaat over Merel, een meisje dat gepest wordt op school. Haar klasgenoten plakken  gemene briefjes op haar rug, ze  krijgt klappen en wordt opgesloten in het toiletL Na de film hebben we over onze gevoelens gepraat en een ontroerend klasgesprek gevoerd. Pesten kan absoluut niet!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten