donderdag 1 september 2016

Onze eerste geweldige schooldag in de derde graad!

Dag allemaal! Onze eerste schooldag zit er al op!  We zitten met 26 super lieve, enthousiaste, coole en grappige leerlingen in de derde graad: 14 in het vijfde en 12 in het zesde leerjaar. Vandaag mochten we ook Xandro verwelkomen in ons klasje. Hij zit in het vijfde leerjaar en Larissa van de tweede graad is zijn zusje! Nore hebben we gemist, maar zij zit momenteel in Italië. Nore neemt deel aan het Rock Master Festival (klimwedstrijd) .Wij zijn alvast super trots op haar! Veel succes lieve Nore! Jij gaat dat heel goed doen!!!


























Kennismakingsspelletjes  met de hele klas;)

De eerste praatronde van dit schooljaar duurde wel veel langer dan gewoonlijk! Al die leuke vakantieverhalen leverden interessante onderzoeksvragen, toffe weetjes en nieuwe leerstof op: 'Hoe ontstaat een aardbeving?', woorden met c (je hoort k, je schrijft c), Europese landen en hun hoofdsteden, 'Welke bezienswaardigheden zijn er in Brussel?', 'Hoe snel kan een motor rijden?', ' Hoe ontstaat een wespennest?', enz.

Tevens hebben we samen nagedacht over hoe we er een goed schooljaar van kunnen maken. Wat kunnen we doen om het jaar zo goed mogelijk te laten verlopen? Wat hoop jij dit jaar te leren? Onze klas zou elke dag .... moeten zijn. Wat kan Rabia doen om jou dit jaar te helpen? School is belangrijk, omdat,...  Hoe zou jij nog fijner kunnen leren, enz. In groepjes mochten de leerlingen hun antwoorden noteren op post-its en deze plakken op de juiste poster! Tijdens de afsluitronde hebben we alle resultaten gelezen en we gaan er het beste van maken! Op naar een top schooljaar;)
















Na de middag hebben we onze klaswerking besproken, onze naamkaartjes gemaakt en de klastaakjes getekend! Niet te geloven, maar onze eerste schooldag vloog echt heel snel om!!










Morgen namiddag gaan we naar jaarlijkse gewoonte picknicken met de hele school;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten