woensdag 20 januari 2016

Boekenronde en bloembollen planten

Verslag: Mirthe en Britt

Vandaag zijn we gestart met de boekenronde.

Sigi 
boek: Harry potter en de steen der wijzen
De ouders van Harry zijn gestorven en hij moest bij zijn oom en tante gaan wonen. Op een dag krijgt hij een brief waarop staat dat hij naar Zweinstein mag gaan, een school voor kinderen die kunnen toveren.


Jill 
boek: For girls only: Vriendinnen voor altijd is een boek dat over Emma gaat. Zij moet verhuizen en naar een nieuwe school gaan. Het is niet gemakkelijk voor Emma om een goede, betrouwbare vriendin te vinden.

Doris 
boek: Ik weet zeker dat ik ooit beroemd word! De auteur is Jaak Dreesen. Karl Gustav is een jongen die gepest wordt.  Maar Sara, waar Karl verliefd op is, neemt het op voor hem. De papa van Sara is een beroemde violist en hij merkt dat Karly een natuurtalent is. Karly wordt accordeonist en wint een muziekwedstrijd in Amsterdam.

Super goed gedaan allemaal, we hebben er van genoten!! :) 

Verslag: Yasemin Aslan

De tweede en de derde graad hebben vandaag in de vrieskou bloembollen geplant. Dit werd om de school en de buurt wat kleurrijker te maken. Deze activiteit gebeurde in samenwerking met de stad Genk om de kinderen meer vertrouwd te maken met de natuur. In april en mei zullen zo’n 6000 gele narcissen onze school, Freinet On The Move, verfraaien.
De knollen kunnen geplant worden in alle soorten gronden. Bij het planten moet je opletten dat je de knollen met de scheutjes naar boven in de grond steekt. Ook heeft de plant geen voeding en meststoffen nodig gedurende zijn bloei. De kracht zit namelijk in de bol.
De bloeitijd van deze narcissen is 2 keer in het jaar. Bij de eerste bloei zal je zien dat de plant merendeels bestaat uit de bloem zelf dan uit bladeren. Bij de tweede bloei daarentegen, zal dit juist omgekeerd zijn.

Ondanks de kou, was het een heel leuke en leerrijke activiteit!






































Geen opmerkingen:

Een reactie posten