vrijdag 29 november 2013

verslag week 12

De maand november is alweer voorbij....!!! De leerlingen van de 3e graad hebben deze laatste week van de maand niet stilgezeten. Er werd hard gerekend in de klas, want we hebben nog heel wat lessen te gaan voor de grote toetsen eraan komen! De leerlingen kregen hun examenrooster en ze zijn al begonnen met het studeren.

Tijdens de laatste zwemles van dit jaar hebben we de crawl nog eens geoefend. Er is nog werk aan de winkel, maar er volgen nog zwembeurten in het tweede trimester.

Dinsdag was het actuaronde.  Iben had een leuke collage en een mindmap gemaakt over prins Harry. Hij gaat namelijk met gewonde oorlogsveteranen 320km wandelen naar de zuidpool. Zo willen ze geld inzamelen voor het goede doel. Fran vertelde ons over de bekende Marina, een film van Stijn Coninx, gebaseerd op de jeugdherinneringen van de zanger Rocco Granata. Ook liet Fran ons liedjes beluisteren van Rocco Granata.

De dobbelsteen besliste voor Aury , Quinten en Amber de natuurronde. Deze drie leerlingen kozen voor een spreekbeurt over een dier. Quinten vertelde ons over de papegaaiduiker. Papegaaiduikers leven op IJsland. Daar is de jacht op papegaaiduikers legaal. Het vlees is een delicatesse voor de inwoners. Aury had een PowerPoint – presentatie over kuikens gemaakt. Knap werk! Amber gaf ons uitleg over het Przewalskipaard, een wild paard dat nog in Nederland werd gezien.

Deze week werd er tevens hard geoefend voor het optreden tijdens de Sinterklaasshow... :-) Want volgende week is het zover, de Sint komt op bezoek op 6 december!

Vrijdag hebben we de verjaardag van Lion gevierd. Hij heeft ons getrakteerd op lekkere kippen- en kervelsoep! Proficiat Lion!!!
 



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten