woensdag 20 november 2013

Dag 1 Campusklassen: de zenuwspiraal

Onze 3-daagse Campusklassen zijn reeds begonnen. Drie dagen lang zullen we meedraaien in de Middenschool Genk en ervaren hoe het in zijn werk gaat op een middelbare school.
Volgend schooljaar gaan er 7 leerlingen van het zesde leerjaar een stapje moeten zetten van de lagere school naar het middelbaar. Maar dat duurt gelukkig nog lang, want ik ben echt niet van plan om mijn oogappeltjes al af te geven...

Vandaag werden we met open armen onthaald door de directrice, mevrouw Bambust. Na een rondleiding zijn we met meneer Lathouwers direct naar het werkhuis vertrokken om aan de techniekles te beginnen. Onze handige Harry's moesten een zenuwspiraal maken. Als je met de houder de spiraal raakt, brandt  het lampje. Echt cool!! Meneer Lathouwers leerde ons om draden op lengte te knippen, te ontmantelen en elektrische verbindingen te maken.
Heel wat nieuwe werkmaterialen en begrippen zoals een priem, houthamer, solderen, ontmanteltang, kniptang, geleider,enz.  hebben we benoemd en gehanteerd om tot het resultaat te komen. Op het einde van de les hebben de kids hun zenuwpiraal mogen uittesten en bij iedereen brandde het lampje!

Onze eerste dag was zeer geslaagd, tof en leerrijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten