vrijdag 18 oktober 2013

actuaronde + dansatelier

Vandaag waren Mona en Jill aan de beurt voor de actuaronde. Jill heeft ons verteld over studenten die gratis groenten krijgen van het ziekenfonds. De meerderheid van de studenten op kot eet niet gezond! Op die manier worden de studenten gestimuleerd om gezonder te eten.
Het krantenartikel dat Mona gekozen heeft, ging over veertig zelfdodingen bij Ford Genk. 40 arbeiders konden het niet aan om afgedankt te worden. Ze konden hun leningen niet meer afbetalen en hun gezin niet onderhouden.





Namiddag was het tijd voor ons eerste schoolatelier. Dit schooljaar gaan we werken rond talenteneilanden. Elk kind kan kiezen uit dans-, muziek/drama-, kook-, knutsel-, techniek- en drukeiland. Het is de bedoeling dat iedereen tijdens het schooljaar deelneemt aan alle eilanden. Zo kunnen de leerlingen ontdekken welke talenten zij in hun mars hebben.

In mijn klas vond het danseiland plaats. Verschillende kinderen van de eerste kleuterklas tot en met het zesde leerjaar waren erbij. Eerst hebben we gedanst op het liedje 'Bewegen is gezond'. Dan leefden we ons uit op het liedje 'Animals' van Martin Garrix. We dansten als zombies en robots op de coole beat. Het was zoooooooooooooo leuk!!! Ik kijk al uit naar de volgende keer;)






















Geen opmerkingen:

Een reactie posten