maandag 15 februari 2016

Dikketruiendag en Lego Education

De praatronde verliep anders dan gewoonlijk;) Na een vakantie willen de leerlingen veel vertellen, maar meestal kan niet iedereen aan bod komen wegens tijdgebrek. Dus hebben we onze belevenissen tijdens de krokusvakantie maar opgeschreven. Vanaf morgen krijgen we elk een verhalenbundel. Het is de bedoeling dat iedereen met elkaar moet communiceren door de juiste vragen te stellen om zo de schrijver van elk verhaal te achterhalen :-)
  








Vandaag was het ook Dikketruiendag in de meeste scholen en bedrijven. Dat wil zeggen dat we de verwarming een graadje lager hebben gezet om energie te besparen en milieuvriendelijk te zijn. Op school hebben wij een 'Wie heeft de meeste truien aan?'- wedstrijdje georganiseerd. Eerst werd er in elke klas per leerling geteld wie de meeste truien over elkaar aanhad. Na de speeltijd mochten de winnaars van alle klassen eens vertellen hoeveel truien ze vandaag droegen:-) ChloĆ« was de winnares van de derde graad, ze had 12 truien aan!  Tuur van de tweede graad had wel 15 truitjes aan!!! De grote winnaar kreeg een warmwaterkruik als cadeau;)







Namiddag stond er een leuke techniekles op het programma nl. Lego Education.
In duo's mochten de kids met Lego-blokjes stap voor stap een drummende aap, een brullende leeuw of dansende vogels bouwen. Maar dat was niet voldoende, want er was nog heel wat beweging nodig. De vogels moesten echt kunnen dansen, de aap drummen en de leeuw brullen. Een hele opdracht dus, maar de kids gingen enthousiast aan de slag om te programmeren! Wat ging dat goed!! Kijk maar eens naar de resultaten;) Bedankt voor de super toffe les mevr. Follong en mr. Lathouwers!!










































































2 opmerkingen: