zondag 3 mei 2015

Wereldkijkdoos : Kinderen in de wereld + ontwikkeling kubus en balk

Dinsdag hebben we deelgenomen aan de Wereldkijkdoos in C-mine Genk . Dit jaar stond het scholenproject in het teken van 'Kinderen in de wereld'.

Hieronder korte stukjes tekst uit de verslagen van enkele leerlingen:

We begonnen met een workshop 'Filipijnen'. We hebben allemaal een voorwerp moeten nemen en zeggen waar het voor diende.
Jolie

We hebben een workshop 'Filipijnen' gedaan . We mochten een voorwerp nemen. Ik had een bezem gekozen. De toneelvoorstelling over Baobob was super leuk, het was ook wel grappig. Een aanrader!
Rhune

Jolie, Jill M. en ik hadden tijdens de workshop de doos met opdrachten over suiker gekozen. Wij mochten verschillende soorten suiker uit de Filipijnen proeven, Hmm lekker!
Tugce

Ik had een rieten mand uit de Filipijnen gekozen. Er was een meneer die tijdens de super coole voorstelling verhalen vertelde over Afrika. We kregen ook een krantje mee naar school. Al die Afrikaanse verhalen staan er in.
Mirthe

Er lagen spullen in een kring. Dat waren allemaal spullen uit de Filipijnen. Daar hebben ze ook lekkere voedingsproducten zoals kokos, bananen, rijst, vis en suiker. We mochten proeven.
Het was een leerrijke dag.
Floor

Er was een toneeltje. Die verteller vond ik echt grappig. Hij vertelde leuke verhaaltjes over Afrika. Hij was er zelf ook naar toe geweest.
Lotte

Er was eens een man, hij ging op reis naar Afrika. Hij had daar een beste vriend. Tijdens de toneelvoorstelling liet hij veel foto's zien van zijn reis. Ze zagen er echt gelukkig uit!
Miray























De begrippen 'ruimtefiguur, balk, veelvlak, kubus, cilinder,... ' zijn al goed gekend door de leerlingen van het vijfde leerjaar, maar vandaag zijn ze nog een stap verder gegaan! Ze moesten knippen , plooien en plakken om een balk, kubus en cilinder te ontwikkelen. De vijfdejaars hebben heel enthousiast meegewerkt vandaag!













Geen opmerkingen:

Een reactie posten