woensdag 13 mei 2015

Verjaardag Jolie + veel rekenwerk

Vandaag hebben we de verjaardag van Jolie gevierd! Ze is wel 11 jaar geworden. Haar oma had lekkere cupcakes met appel en aardbei gebakken. O zo heerlijk!!!!! Nogmaals een dikke proficiat met je verjaardag, lieve Jolie!









De relatie zoeken tussen het volume , de inhoud en het gewicht was niet gemakkelijk.
We zagen dat we in de klas een kubus hadden waarmee we perfect konden experimenteren. De kubus in onze klas heeft namelijk een ribbe van 1 dm. Zo konden we het volume berekenen (volume kubus = 1 dm³. Daarna hebben we water gedaan in de kubus. En ja hoor, er ging precies één liter water in. Als je nu 1 liter water (of 1dm³) weegt, zie je dat zo'n kubus ook 1kg weegt. Raar maar waar;)
Op die manier hebben onze rekenexperts wel heel wat ontdekt en verschillende herleidingen uitgevoerd met gewichten, volume- en inhoudsmaten.
Tevens hadden de leerlingen van het zesde leerjaar deze week remediëring en verrijking van wiskunde op het programma staan.
De kinderen werden uitgedaagd om een meetkundig monster te construeren en op de computer Romeinse cijfers in te oefenen. Goed gedaan, kids!!






Mirthe, Jelte en Rhune zijn bezig met een belangrijke opdracht. De enquêtes die de leerlingen over de Campusklassen hebben ingevuld, worden verwerkt in een lijkgrafiek en staaf -en cirkeldiagram. We zijn echt benieuwd naar het resultaat!






1 opmerking: