donderdag 8 januari 2015

Verjaardag Rhune + project afval +weglatingsteken

Rhune was vandaag jarig. Ze  is 11 jaar geworden!!! Tijdens de middag heeft ze ons getrakteerd op lekkere cake;) Proficiat meid!



Maandag zagen we dat in de emmer van restafval heel wat afval zat wat er zeker niet in hoorde!! Jammer genoeg zijn er dus kinderen die niet goed sorteren... Dus was het hoog tijd voor een project 'afval'.

We zijn begonnen met een groot woordveld. Alles wat we wisten over afval en milieu hebben we opgeschreven. Daarna kwamen er interessante onderzoeksvragen uit het woordveld. Bij een project horen natuurlijk ook uitstapjes en creatieve activiteiten zoals een bezoek aan het containerpark, zwerfvuil opruimen in de omgeving van de school, knutselen met afval,... .
De kids gaan tijdens het project in duo's alle touwtjes in handen nemen: onderzoekjes doen, bellen naar het stadhuis voor grijpstokken, de openingsuren van het containerpark opzoeken en het uitstapje regelen,enz.


Vandaag hebben Lara en Britt de ladder van Lansink voorgesteld d.w.z. dat  de beste oplossing voor afval voorkomen is. Op de tweede plaats staat hergebruiken, dan recycleren, daarna komt verbranden en de slechtste oplossing is eigenlijk storten. Dat staat ook helemaal onderaan de ladder.


 Lotte en Sedina gaven ons voorbeelden over hoe we afval kunnen hergebruiken. Met PET-flessen kan je een fleece trui maken.

Mirthe en Jolie hebben ons uitgelegd hoe we moeten sorteren. Tevens hadden ze een afvalkalender bij waar op staat wanneer ze bijvoorbeeld het papier komen ophalen.

We zijn nog volop bezig met ons klasproject!

Tijdens het lesje van spelling leerden we over het weglatingsteken. Floor en Lara hadden een leuke poster gemaakt van het weglatingsteken met een woordje uitleg erbij;)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten