dinsdag 11 november 2014

Verslag van Federica: animatiefilm WOI

Het was donderdag weer een leerrijke dag! In de voormiddag zijn we naar de C-mine geweest. Daar hebben we een animatiefilm gemaakt over verschillende gebeurtenissen uit de Eerste Wereldoorlog.
Eerst moesten we een artikel zoeken en de taken verdelen. Dan moesten we bijpassende tekeningen maken, inkleuren en uitknippen.
Vervolgens gingen we foto's trekken, maar dat moest wel heel nauwkeurig en met veel concentratie gedaan worden. Uit elk groepje moest er ook een leerling de tekst inspreken die bij het filmpje hoorde. Dan de foto's achter elkaar laten afspelen en krijg je een leuk animatiefilmpje.
De tekst en de achtergrondmuziek moeten nog toegevoegd worden aan de foto's! De resultaten krijgen we pas vanaf woensdag te zien;)
We hebben veel plezier gemaakt en het was ook heel leerrijk!
In de namiddag keerden we met z'n allen terug naar school.
We zijn direct aan de slag gegaan met een leuk lesje van Frans! Daarna deden we ook nog een fijne les van rekenen nl. cijferen: vermenigvuldigingen. Zoals altijd vliegen de dagen in de derde graad snel voorbij! Straks lekker knus in ons warm nestje en morgen staan we weer paraat voor een nieuwe dag!

























































































1 opmerking: