maandag 24 november 2014

Hard gewerkt vandaag;)

Vandaag zijn we gestart met de actuaronde. Elif was journalist van de week en zij vertelde ons dat een smartphone rugklachten kan veroorzaken. Het artikel van Tugce ging over een jongen van 12 jaar die na het inhaleren van deodorant gestorven was. Een vreselijke gebeurtenis...
Miray moest haar boekenronde nog voorstellen. Ze had het boek ' Het geheim van de witte dolfijn' gekozen. Goed verteld, Miray!



Dan was het tijd voor wiskunde. Met het zesde leerjaar hebben we de eigenschappen van de vierhoeken nog eens herhaald, terwijl de kids van het vijfde leerjaar ijverig werkten aan de herhalingsles van sprong 4.






Na de speeltijd hebben we de woordsoorten eens onder de loep genomen. In de week van het bos hadden we spelenderwijs de woordsoorten ingeoefend. Vandaag kwam vooral het bijvoeglijk naamwoord  aan bod en de lidwoorden, werkwoorden en zelfstandige naamwoorden hebben we herhaald.

Vervolgens mochten de leerlingen in groepjes werken aan hun spreekbeurt over de bevolkingsstammen.









Na de middag konden we niet gaan zwemmen wegens de staking, maar zijn de leerlingen gaan turnen met meester Seppe.

De dag hebben we afgesloten met het maken van een mindmap over onze W.O. - les van vorige week nl. landschappen en bebouwing. Voor de meeste kinderen was het de eerste keer. Binnenkort beginnen de examens en met behulp van een mindmap zullen de leerlingen op een handige manier hun leerstof kunnen samenvatten ;)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten