zondag 5 oktober 2014

Werelddierendag+ Dag van de leerkracht+ actuaronde

Naar jaarlijkse gewoonte mochten alle kinderen (Werelddierendag) hun huisdier meebrengen. Er waren katten, hamsters, muizen, honden, konijnen, zelfs een slang, ... die heel veel aandacht kregen.








Vrijdag was het ook een speciale dag namelijk de ‘Dag van de leerkracht’. Bedankt voor de tekeningen, kaartjes en pralines, lieve kids en ouders! 
Om de ‘Dag van de leerkracht’ in de schijnwerpers te zetten, hebben we op school gewerkt rond het project ‘Saved by the bell’. Dagdagelijks zetten leerkrachten zich in om kinderen de nodige kennis en vaardigheden bij te brengen. Voor de leerkrachten in het Zuiden is het nog meer een uitdaging om in die moeilijke omstandigheden te werken. Onderwijs zou voor elk kind een recht moeten zijn. Zo kunnen later heel wat dromen waar gemaakt worden. Maar helaas zijn er nog veel kinderen in de wereld die niet naar school kunnen gaan.  Ze moeten werken om geld te verdienen of ze blijven thuis om te passen op de rest van hun gezin en om huishoudelijke taken te doen.

In de namiddag hebben de kids een prachtige krijttekening gemaakt op de speelplaats. Ze hebben een wereldbol getekend met hun lichamen eromheen.  Tussen de lichamen schreven ze de kinderrechten op.
Als afsluiting hebben we onze schoolbel extra hard laten luiden! De juf in het midden met de schoolbel, de leerlingen hand in hand rond de wereld. Hopelijk kunnen alle kinderen wereldwijd naar school!!!






Lotte, Quinten en Amber waren aan de beurt voor de actuaronde.

Quinten en Amber hadden toevallig hetzelfde artikel bij. Ze vertelden ons dat Adriaan, jongen uit Genk (14 jaar), op zijn hoofd gevallen was tijdens het skaten. 
Verschrikkelijk nieuws :(
Quinten zei ook dat het heel belangrijk is om steeds een helm te dragen op je skateboard, want een helm vermindert de kans op een letsel met 60%.


De actuaronde van Lotte ging over een dramatisch ongeluk 'Monstertruck rijdt in publiek'. In Nederland is een monstertruck tijdens een show ingereden op tientallen toeschouwers.  De bestuurder verloor zijn controle over het stuur en reed het publiek in. Drie mensen zijn overleden en 6 slachtoffers zijn zwaar gewond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten