dinsdag 21 oktober 2014

De maanden in het Frans + verrassingsronde Jelte en Britt

Het vijfde leerjaar ging op medisch onderzoek in het CLB. Met een klein hartje lieten de kids zich om de beurt controleren en een spuitje zetten, maar algauw bleek dat het helemaal geen pijn deed;) Ondertussen hadden de leerlingen ook tijd om wiskunde te remediëren en in hun contract te werken. Wat hebben ze flink gewerkt!

De kids van het zesde leerjaar bleven op school en kregen les van onze stagiaire Katrien.
Breuken en kommagetallen, woorden met 'c' (k) en het alfabet in het Frans werden onder de loep genomen. De leerlingen mochten in groepjes bij elke letter een woord in het Frans zoeken, tekenen of een prent plakken!

Ook hebben we de maanden in het Frans gezongen. Het liedje blijft nog steeds hangen in ons hoofd:)
Jammer genoeg kan ik het filmpje niet uploaden...




Omdat we morgen op sportdag in GO! Campus Genk gaan, hebben Jelte en Britt hun verrassingsronde (kiesronde) vandaag mogen voorstellen.
Jelte heeft zijn presentatie over de animatietechnieken 'Time - laps en stop-motion' gehouden. Time - laps is een filmtechniek met snel opeenvolgende foto's die achter elkaar getoond worden bijvoorbeeld de bloei van een bloem. Je hebt heel veel beelden per seconde, over een lange tijdsduur en op dezelfde plaats nodig. Bij de weergave (film) worden de beelden versneld weergegeven. Dit geeft een heel speciaal effect;) Stop - motion is ook een vorm van Time- laps. Na het voorstellen van onze poppenkast, gaan we meteen aan de slag om onze eigen stop-motion films te maken! We zijn alvast heel enthousiast!

Britt heeft verteld over de KLJ (Katholieke Landelijke Jeugd). Dat is een een jeugdbeweging voor kinderen tot 18 jaar. Ze gaf ons ook informatie over de KLJ zelf en de logo's.

Goed gedaan Jelte en Britt!!

2 opmerkingen:

  1. Die leerlingen zijn toch flinke werkers hé..... Zou dat aan die juf van vorig jaar liggen????

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahahahaha maar natuurlijk collegaatje!!!:)XXX
    Wat zeggen we dan: "Ingrid is de beste."

    BeantwoordenVerwijderen