donderdag 27 september 2012

bib-truck+dode hoek+gewicht

Vandaag is de bib-truck naar onze school gekomen. Jo van de bib-truck ( de papa van Sverre) heeft ons eerst uitgelegd waar de leesboeken en de informatieve boeken in de rekken staan. Algauw
kozen de leerlingen een leuk leesboekje en twee informatieve boeken.





Gisteren hebben we gewerkt rond ruimtelijke oriëntatie, kijklijnen en positiebepaling.
De dode hoek kwam ook eventjes aan bod, maar als we dat nu eens zelf konden ervaren, zou het toch veel leuker zijn! Dus is vandaag David, de papa van Aury, met zijn vrachtwagen  naar onze school gekomen om de dode hoek uit te leggen. We hebben geleerd dat de dode hoek de zone is naast de vrachtwagen waarin de chauffeur je niet kan zien. Als vrachtwagens rechts afslaan, zien ze dan bijvoorbeeld geen fietsers die daar rijden. Nog elk jaar gebeuren er erge ongelukken omdat fietsers zich in de dode hoek bevinden. Maar goed dat David een dodehoekspiegel heeft! Een dodehoekspiegel is een bijkomende spiegel rechts vooraan de vrachtwagen.
 David heeft ons ook enkele belangrijke tips gegeven die ons leven kunnen redden:

- Maak altijd oogcontact met de bestuurder.
- Stop nooit of ter hoogte van de spiegels.
- Blijf uit de dode hoek.

Bedankt David!!!!

















Ook vandaag hebben we levend gerekend. Ieder kind mocht het gewicht van een product, hun boekentas of zichzelf eens wegen. Wist je dat je boekentas niet meer dan 5kg mag wegen?






Geen opmerkingen:

Een reactie posten