zondag 23 april 2017

Verjaardag van Selim, drugs en verslaving, Silas zijn beroepenronde en een leuk muziekatelier

Bloggers: Malik & Milla.

Dinsdag was het een speciale dag, want het was de verjaardag van Selim.
We hadden toen fruitsalades gegeten en dat was heerlijk.





Er waren ook 2 mannen gekomen, Alain en Yannick, die kwamen vertellen over drugs en verslaving. Alain,de papa van Tuur en Anna, werkt bij Katarsis. Dat is een begeleidingscentrum voor drugsverslaafden. Yannick was verslaafd aan drugs en hij is naar Katarsis gegaan, want hij wou stoppen met drugs. Hij vertelde ons hoe hij in aanraking kwam met drugs  en hoe hij uiteindelijk kon stoppen! Het was heel interessant.

Woensdag was het beroepenronde van Silas en dat ging over White Hat Hacker.
Een White Hat Hacker heeft toestemming om te hacken. Je moet logisch inzicht hebben en goed met pc's kunnen werken.
Donderdag zijn we begonnen aan enkele kleine onderzoekjes zoals de afvalladder van Lansink, hoe kunnen we milieubewust omgaan met afval, de globe, eten en gegeten worden, onze voedingsgewoonten en ons eetgedrag, enz.
Volgende week gaan we hier nog verder aan werken. Lauranne, Julie, Feyza, Noëmi, Chloë en Chiela waren al klaar en mochten hun onderzoekjes voorstellen.
Wat beïnvloedt ons eetgedrag?
Hoe kunnen we milieubewuster omgaan met afval?


Welke dieren leggen eieren?
Vrijdag was het schoolatelier. Bij Rabia konden de kids muziek volgen.
Eerst maakten ze kennis met klassieke muziek en de Russische componist Tsjaikovski, daarna klapten ze op het ritme van 'Russian Dance Trepak'. Vervolgens mochten ze ritmisch begeleiden  met muziekinstrumenten! Met een stevige portie concentratie en veel plezier vormden de leerlingen een heus orkest! Wat een muzikale talenten! Het was echt heel leuk!!!
De filmpjes kunnen we jammer genoeg niet uploaden:-(










Geen opmerkingen:

Een reactie posten