woensdag 18 januari 2017

Poëzieproject 'Blik op de wereld: vluchtelingen'

Op maandag 16 januari 2017 werd het 6de leerjaar verwacht in het jeugdcentrum ‘Rondpunt 26’ om de spits af te bijten van het poëzieproject ‘Blik op de wereld’.
Na een kort spel, waarbij de leerlingen informatie moesten zoeken over de werking van het jeugdcentrum, kregen ze een visum om aan de workshops deel te nemen. Tijdens het spel moesten de leerlingen ook voorwerpen zoeken en al vlug bleek dat deze voorwerpen te maken hadden met mensen die op de vlucht zijn (reddingsboei, paspoort, gsm, …).

Vervolgens werd aan de hand van foto’s en teksten, van vluchtelingen die momenteel in Genk verblijven, dieper ingegaan op het thema vluchtelingen. Na het nemen van vingerafdrukken en het opgeven van een goede reden om België binnen te komen, kregen we een voorlopig visum om aan de volgende workshop deel te nemen. Hier kregen we nog meer opdrachten en bekeken we een filmpje over twee jongens die moesten vluchten.
Nadat we een hele hoop informatie hadden verzameld en onze honger en dorst hadden gestild, waren we klaar voor de namiddagworkshop.
Nu werd onze groep in twee verdeeld. Eén groepje ging aan de slag om een eigen gedicht te schrijven rond vluchtelingen.
De andere groep werd begeleid om een eigen raptekst te maken.

Hopelijk kunnen we net zoals vorig jaar een prijs in de wacht slepen, want toen won Feyza de prijs voor één van de beste gedichten.

Meester Yves

Geen opmerkingen:

Een reactie posten