woensdag 1 april 2015

Verrassingsronde Rhune en Annabelle, actuaronde Britt + lesje ruimtefiguren

De verrassingsronde van Rhune ging over haar familie! Ze had een toffe stamboom bij. Heel origineel!  Met letterkoekjes had ze zelfs voor een titel gezorgd nl. STAMBOOM RHUNE.
Ze vertelde over de vier generaties in haar  familie;) Goed gedaan, Rhune!

Daarna was Annabelle aan de beurt. Onze kunstenares had natuurlijk gekozen voor de kunstronde. Ze had een leuke presentatie gemaakt over Salvador Dali. 
Dali was een surrealistische kunstenaar. Het surrealisme is een moderne kunststroming ontstaan in het begin van 1920 waarbij de kunstenaars hun fantasie zoveel mogelijk de vrije loop laten. De surrealistische kunst heeft ook te maken met het onderbewuste. Volgens Annabelle een 'rare' kunststroming. Ze toonde ons heel wat interessante, grappige, mooie,...  kunstwerken van Dali.
Daarnaast gaf Annabelle ons informatie over het Dali-museum in Florida, zijn werken, parfum, films en boek.
Knap verteld, Annabelle!


Britt was vorige ziek en vandaag heeft ze haar actuaronde mogen voorstellen.
Ze had gekozen voor een interessant artikel: Waalse studenten kiezen steeds minder voor Nederlands als tweede taal.
De interesse in het Nederlands is enorm gedaald, want de studenten kiezen meer voor het Engels. 
Volgens de studenten is het belangrijker om Engels te kunnen spreken. Heel wat informatie op het internet is bovendien in het Engels geschreven.


De leerlingen van het vijfde leerjaar hebben geleerd over de meest voorkomende ruimtefiguren. Heel wat nieuwe begrippen zoals veelvlakken en niet-veelvlakken, zijvlakken, ribben,kubus, balk, piramide, bol, cilinder, kegel,...'  werden besproken en getoond a.d.h.v. voorwerpen en tekeningen. Lara, Rhune en Merve hebben zelfs een grote kubus ontwikkeld!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten