dinsdag 3 maart 2015

routebeschrijving in het Frans + Bingo ggd + affiches

Demander et montrer le chemin... Wel belangrijk als je geen gps hebt en je bestemming zelf moet vinden in Frankrijk of WalloniĆ«. Daarom hebben we geleerd hoe we de weg moeten vragen en uitleggen in het Frans. Het was wel nodig om eerst  klassikaal de nieuwe woordenschat te bespreken. Dan werd er in duo's mondeling geoefend: iemand vraagt de weg, iemand beschrijft de weg en wisselen natuurlijk. Op het einde van de les trokken we naar de speelplaats. Daar was dezelfde verkeersweg in het groot getekend. Om de beurt vroegen de leerlingen de weg om bijvoorbeeld naar het zwembad te gaan. Telkens werd de weg luid beschreven en moesten de kids goed luisteren om op hun bestemming te geraken.
Geweldige, interactieve les;) 






Bij wiskunde heeft het vijfde geleerd hoe ze de grootste gemeenschappelijke deler (ggd) moeten zoeken van twee of meer getallen. De leerlingen die sneller klaar waren, mochten Bingo spelen. Door goed te luisteren, de delers te vinden en een beetje geluk konden ze  vrij snel winnen.



De voorbije weken hebben we ook heel wat taal- en rekenleerstof behandeld. Heel wat affiches zoals 'woorden met ei, woorden met g, de verleden tijd, gemiddelde en mediaan, soorten driehoeken, enz. ' hebben de leerlingen zelf gemaakt die we kunnen ophangen in de klas;) Tijdens de afsluitronde lieten ze hun knappe werkjes zien.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten