woensdag 21 mei 2014

Hobbyronde + ontwikkeling van kubus en balk

De eerste hobbyronde van dit schooljaar is een feit. Noortje beet de spits af en vertelde ons over haar coole hobby 'klimmen'. Ze heeft zelfs materiaal meegebracht dat nodig is als je gaat klimmen. Elk jaar gaat ze klimmen in Frankrijk. Zo stoer Noortje! 

Jill leest graag stripverhalen. Dikwijls gaat ze naar de bib om weer nieuwe strips te lezen van de reeksen W817 (Wacht eens even) en Game over. Dat doet ze met veel plezier!

Annabelle volgt dictie. Ze speelt graag toneel en gedichten kan ze goed voordragen! Tijdens de dictielessen leert ze vooral expressief zijn, articuleren en improviseren! Niet gemakkelijk denk ik, maar voor Annabelle is het een fluitje van een cent!

Iedereen weet ondertussen dat Fran een geweldige harpiste is. Harp spelen is haar grootste hobby. Met veel genot gaf ze ons meermaals een concertje en heel wat uitleg over haar harp. Om niet in herhaling te vallen, stelde Fran voor om het beroep van haar papa eens toe te lichten. Haar papa is 'plan director'.  Hij is directeur van twee fabrieken in Frankrijk. In de fabrieken worden er metalen verpakkingen gemaakt voor grenadine, kroonkurken, koffie- en theeblikken, dozen voor babymelkpoeder, enz. Hij houdt de managers onder controle d.w.z. dat alle instructies goed gevolgd moeten worden .Tevens kijkt haar papa de hoeveelheid en de goede kwaliteit van de producten na. 
Wat een grote verantwoordelijkheid!!!

Goed gedaan, meisjes!!!!

De begrippen 'ruimtefiguur, balk, veelvlak, kubus, cilinder,... ' zijn al goed gekend door de leerlingen van het vijfde leerjaar, maar vandaag zijn ze nog een stap verder gegaan! Ze moesten de ontvouwingen tekenen van een balk en  kubus en deze ruimtefiguren ontwikkelen. Nadien leerden we de oppervlakte berekenen van de balk en de kubus. 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten