woensdag 20 maart 2013

Week van de gezondheid - dag 3

Na de speeltijd hebben de leerlingen van de tweede en de derde graad kunnen genieten van verschillende doe- activiteiten over gezondheid.

Bij de eerste activiteit bouwden de kids bij Ingrid de actieve voedingsdriehoek op. De leden van dit groepje kunnen ons nu vertellen wat we het best dagelijks moeten eten en hoeveel beweging we nodig hebben.

Op een interactieve manier gaf Songül (de zus van Rabia) een kort woordje uitleg over de voorwerpen die ze gebruiken in een ziekenhuis. Daarna gingen ze aan de slag om de theorie aan de praktijk te toetsen. In kleine groepjes hebben ze toneelstukjes 'bij de dokter, in het ziekenhuis,...'  gespeeld. Deze les werd afgesloten met een leuke gezondheidsquiz.










De derde opdracht was het opbouwen van het skelet 'Billie'. De leerlingen moesten samenwerken om alle beenderen en organen van Billie in elkaar te steken. Niet gemakkelijk, maar wel cool en uitdagend!



 

Nog een leuke activiteit was het knutselen van een skelet met pasta!!! Kijk maar eens naar de geweldige pasta-skeletten van de kids!
 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten